Zondag
8 September 2024

Nieuws

Mis niets over de Singelloop, lees al ons nieuws!

17 mei 2024

Trainingstips voor de Singelloop

Zo maar ongetraind 5 Engelse Mijl (8 km) of 10 Engelse Mijl (16 km) lopen is niet verstandig. Hardlopen vraagt namelijk niet alleen een goede conditie, maar ook veel van je pezen, spieren en gewrichten. Hardlopen heeft veel impact op je lichaam. Afhankelijk van de afstand die je kiest en jouw huidige niveau adviseren wij je minimaal 8 tot 16 weken uit te trekken om goed getraind aan de start te staan. Wij geven je een paar tips!

Op karakter? Pas op!
Op karakter 5 of 10 Engelse Mijl lopen klinkt als een mooie uitdaging, maar slim is het niet. Hardlopen moet je rustig opbouwen, want zelfs met een goede conditie heeft je lichaam tijd nodig om te wennen aan de belasting. Geef je jouw lichaam onvoldoende tijd om te wennen dan kan het zo maar zijn dat je door een blessure je doel niet haalt of dat je te veel van je lichaam vraagt tijdens de wedstrijd. Wij adviseren je om alleen goed getraind aan de start te staan en niet zo maar langere afstanden te gaan lopen. Het hebben van een goede conditie betekent nog niet dat je lichaam de impact van het hardlopen aankan.

Impact op je lichaam
Tijdens het hardlopen moet je lichaam vier tot vijf keer je lichaamsgewicht opvangen. Stap voor stap. Tijdens een 5 Engelse Mijl zet je zo’n 12.000 stappen. De impact is dus enorm. Zorg er daarom voor dat je rustig opbouwt en ook je spieren, pezen en gewrichten de afstand aan kunnen!

Voorbereiding 5 Engelse Mijl
Hoe belastbaar jouw lichaam is, is mede-afhankelijk van andere sporten die je nu doet of vroeger deed. Misschien heb je naast een goede conditie ook de belastbaarheid van je gewrichten, pezen en spieren getraind en heb je een goede basis. Om overbelasting te voorkomen is het ook met een goede basis van belang om rustig op te bouwen en bijvoorbeeld te starten met een hardloopschema voor beginners als je voor het eerst deelneemt aan de 5 Engelse Mijl (8 km). Afhankelijk van je basisniveau adviseren wij je in 6 tot 10 weken op te bouwen. Ben je écht beginner? Geef jezelf dan meer tijd, minimaal 8 tot 12 weken! Heb geduld, train volgens een schema en eventueel bij een atletiekvereniging, zodat je op een goede manier conditie opbouwt en je lichaam laat wennen aan de impact.

Klaar voor de volgende stap?
Kun je minimaal 30 minuten aaneengesloten hardlopen en wil je deelnemen aan de 10 Engelse Mijl? Trek dan 12 tot 16 weken uit om je doel op een gezonde manier te bereiken. Je traint in deze weken consistent drie keer per week en bouwt op naar een minimaal trainingsvolume van 30 kilometer per week. Bij een schema voor de 10 Engelse Mijl (16 km) mag je ervan uit gaan dat je minimaal een uur en maximaal twee uur bezig bent. Je kunt aan je snelheid werken door afwisseling in je trainingen. Denk bijvoorbeeld aan een intervaltraining, duurtraining en lange duurloop per week. Zo sta je op 8 september met voldoende duurvermogen én snelheid aan de start om een mooie prestaties neer te zetten!

Trainen bij een atletiekvereniging
Begin je met hardlopen of wil je opbouwen naar een langere afstand dan start je uiteraard met een goed schema. Liefst doe je dat onder persoonlijke begeleiding, bijvoorbeeld bij een atletiekvereniging zoals AC TION in Enschede. Hier staan gecertificeerde trainers voor je klaar. Ze verzorgen niet alleen de trainingen, maar geven je ook veel tips over allerlei bijkomende zaken, zoals het belang van goede hardloopschoenen, rust, trainen bij verschillende weersomstandigheden, drinken tijdens een wedstrijd of training, opbouw en nog veel meer. Bij AC TION werk je in een trainingsgroep op je eigen niveau naar jouw doel toe.

16 mei 2024

Gratis bedrijfstraining voor bedrijventeams

Schrijf een of meerdere bedrijventeams in en ontvang een gratis bedrijfstraining* van Team LDPT Personal Training. Samen trainen is een leuke en actieve vorm van teambuilding en zorgt bovendien voor een vitale uitstraling van jullie bedrijf. Team LDPT Personal Training helpt jullie gezond en sterk te blijven! Al jaren is Team LDPT sponsor van de Singelloop en staat ze zelf ook met een grote groep sporters in het Volkspark aan de start. De 10 enthousiaste trainers zorgen ervoor dat jouw medewerkers fitter, sterker en gezonder worden.

Interesse in wekelijkse toptrainingen op locatie bij jouw bedrijf of in de studio op Roombeek? Dat kan! Maak kennis en plan een gratis bedrijfstraining in via [email protected].

*Maximaal 8 personen. Deze aanbieding geldt tot en met 31 januari 2025.

13 mei 2024

Oproep! Van kidsrun naar hele Singelloop

Stond jij ooit als kind al aan de start van de kidsrun en ben je nu volwassen deelnemer aan de 5 of 10 Engelse Mijl? We komen graag met je in contact! Stuur een mail naar [email protected].

9 mei 2024

Feest! 150 Jaar Volkspark

Het Volkspark is jarig en blaast maar liefst 150 kaarsjes uit! Op 2 mei was de aftrap van het feestjaar en natuurlijk waren wij hierbij, want de Singelloop en het Volkspark zijn al jaren een hele goede match. Sinds 2009 is start en finish in dit prachtige park en komen lopers en supporters samen om na te genieten van de prestaties die geleverd zijn.

Ter gelegenheid van het jubileum is er een biografie geschreven over het eerste Volkspark van Nederland, waaraan ook wij een kleine bijdrage hebben mogen leveren. Benieuwd naar de historie van het Volkspark? Bestel het boek hier!

1 mei 2024

Mazars nieuwe naamgever bedrijvenloop

Dat Mazars vitaliteit en een gezonde leefstijl hoog in het vaandel heeft staan is duidelijk! Met enige regelmaat staat een grote groep collega’s met elkaar aan de start van sportevenementen, waaronder de Singelloop. Met ingang van 2024 is Mazars de trotse naamgever van de bedrijvenloop.

Alfons Lohuis, partner Mazars: Mazars verbindt zich graag aan de bedrijvenloop van de Singelloop vanwege het sportieve karakter van het evenement, wat ook perfect past bij de verbinding die wij als accountants en adviseurs onderling én met onze klanten hebben!”

1 mei 2024

Pure Energie Kidsrun

Handstand, radslag of hardlopen… Een ding is zeker: kinderen zitten vol tomeloze en pure energie! Wat past er dan beter dan sponsor van de kidsrun van de Singelloop worden? Op 8 september rennen deze jonge snelheidsduivels met pure energie trots over de finish. Moedig jij hen aan?

Team Pure Energie: “Als ergens energie in zit, dan is dat in de kidsrun. Samen rennen, zo hard je kunt. Op eigen kracht, wind in de rug, zon op je bol, veel plezier en blik vooruit. Puur geluk aan de finish! Dat supporten wij. Daarom verbinden wij met trots onze naam aan dit unieke onderdeel: de Pure Energie Kidsrun.”

20 april 2024

Inschrijving geopend!

Eindelijk is het zover: de inschrijving voor de Singelloop is weer geopend! En we hebben nog meer nieuws: dit jaar kun je voor het eerst ook aan de 10 Engelse Mijl (16 km) bij de bedrijvenloop meedoen én hebben we zoals je ziet een nieuwe frisse look and feel. Voor welke afstand kies jij op 8 september? Schrijf je hier vandaag nog in via!
Vrouw geeft high five bij finish Singelloop Enschede

20 maart 2024

Inschrijving Singelloop opent 20 april

Binnenkort is het weer zover: op zaterdag 20 april opent de inschrijving voor de Singelloop 2024! Doe ook mee en vier op zondag 8 september samen met ons hét hardloopfeestje van het jaar. Start en finish van het gezelligste rondje van Enschede is in het jarige Volkspark, waar weer van alles te doen is voor jou en je supporters. Wat dacht je van leuke sportieve activiteiten voor kinderen, of het eten en drinken van een lekker hapje en drankje na je race mét livemuziek in het park?

De inschrijving opent traditiegetrouw in het Enschede Marathon-weekend. Vanaf zaterdag 20 april kun je inschrijven voor de Singelloop (5 EM/8 km), de Dubbele Singelloop (10 EM/16 km), de Bedrijvenloop (5 EM/8 km) en de Kidsrun (850 m). Zien we jou ook aan de start?

27 december 2023

Begin 2024 goed, begin met hardlopen

Heb jij je voorgenomen eindelijk te gaan hardlopen in 2024? Dan is dit je kans! Op zaterdag 6 januari start atletiekvereniging AC TION met een nieuwe Start to Run-groep. Kom je net terug van een blessure? Ook dan is Start to Run iets voor jou!

Wat is Start to Run?
Start to Run is een hardloopcursus van de Atletiekunie. Hierbij leer je van een professionele trainer in zeven weken op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish-loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep train je hier naartoe.

Wat leer je tijdens Start to Run?
Een les duurt ongeveer anderhalf uur, maar wees gerust: je loopt niet anderhalf uur hard. De les wordt onderverdeeld in een stukje theorie, een uitgebreide warming up en loopoefeningen. Dan begint de kerntraining pas en die sluit je weer af met een cooling down. Je oefent en leert dus ook de juiste loophouding en -techniek. Je krijgt handige informatie over hardloopschoenen, -kleding, -voeding en -drankjes. En de trainer helpt je op weg met je schema, zodat je doordeweeks zelf kunt lopen. Of met één van je nieuwe hardloopmaatjes. Natuurlijk kun je in je eentje beginnen met hardlopen, maar samen is het zoveel leuker en makkelijker!

Wat krijg je voor de Start to Run-cursus?
Fit of niet: je kunt altijd meedoen! Deelnemen aan de Start to Run hardloopcursus kost € 52,50. Hiervoor krijg je:

 • 6 Weken looptraining van een professionele looptrainer
 • Gebruik van de superhandige audiocoach voor je huiswerktrainingen
 • Een magazine met alle ins en outs over beginnen met hardlopen
 • Deelname aan de Start to the Finish-loop (7e les)
 • Een dik verdiende medaille


  • En wat levert Start to Run jou op?
   Hardlopen helpt je gezond en fit te worden én te blijven. Daarbij: hardlopen doe je waar, wanneer en met wie jij wilt. En stel je eens voor hoe trots en goed jij je voelt na die weken! Na 6 weken:
   • Loop jij 25 minuten aaneengesloten
   • Ken je jouw tempo
   • Heb je de juiste loophouding en -techniek
   • Voel je je fitter en gezonder
   • Ben je (nog) beter op gewicht
   • Heb je loopmaatjes
   • Kun je alleen verder (maar dat kan dus ook samen!)


   • Schrijf je in!
    Klik hier voor meer informatie of neem contact op met trainster Enith Bouwmeesters: [email protected]

20 december 2023

Cheque voor G-atletiek AC TION ’48

Dit jaar stonden er voor het eerst meerdere deelnemers met een visuele beperking samen met hun buddy aan de start. In aanloop naar de Singelloop trainden ze enthousiast bij AtletiekClub TION in Enschede. Om de G-atletiek verder te brengen sloegen Bravo Beveiliging en Daniels Tandheelkunde de handen ineen; met maar liefst 119 lopers namen ze op 10 september deel aan de Singelloop. In samenwerking met Connecci haalden ze € 2000,00 op voor de G-atletiek bij AtletiekClub TION. Het bedrag werd onlangs overhandigd aan het bestuur van de vereniging.

AC TION ’48 heeft een eigen G-sport trainster en wil de G-atletiek verder uitbreiden. Ben jij of ken jij geïnteresseerde G-sporters, die onder begeleiding bij AC TION ’48 willen trainen? Stuur dan vrijblijvend een mail naar [email protected].

V.l.n.r.: Cindy Achterberg (Connecci), André Kerver (Running Blind-loper), Jan Davids (voorzitter AC TION ’48), Harry Loof (algemeen bestuurslid AC TION ’48), Shamiram Yilmaz (Daniels Tandheelkunde) en René Bouman (Bravo Beveiliging).

 

18 december 2023

27 Januari: uitbreiding Singelloop voedselbos

Binnenkort steken we de armen weer uit de mouwen en gaat de schop in de grond. We breiden het Singelloop voedselbos verder uit! In 2022 hebben we in Boekelo (gemeente Enschede) het allereerste Singelloop voedselbos gepland. We plantten allerlei soorten bomen: van appels tot kaki’s, van pruimen tot walnoten, van peren tot uiensoepbomen. Dit jaar komen er nieuwe bomen en struiken bij!

Op zaterdag 27 januari planten we de nieuwe (fruit)bomen aan. Wil je een handje helpen? Stuur dan een mail naar [email protected] en meld je aan. Wij zorgen voor het materiaal, koffie/broodjes en wat lekkers, jij voor een bak extra energie. We kijken uit naar je reactie!

15 september 2023

Aftermovie 2023

Stond jij ook aan de start van een van de afstanden van de Singelloop? Of stond jij met een waterpistool, tuinslang of sproeier langs de singels en heb je je longen uit je lijf geschreeuwd bij het aanmoedigen van je familie en vrienden? Bekijk de aftermovie en misschien zie jij jezelf wel terug! Met alle activiteiten in de Kidszone, Sportzone én de livemuziek op de singels en in het Volkspark was het ouderwets gezellig. Zoals het hoort bij de Singelloop!

Subsponsoren

Deelnemen

Deelnemen

Informatie

Informatie

Over ons

Over ons