Zondag
8 September 2024

MENZIS

singelloop

Het leukste rondje om de stad!

Versla de singels en doe 8 september ook mee aan het gezelligste hardloopfeestje van Oost-Nederland: de Menzis Singelloop (8 km)!

rondje voor iedereen!

Zien we jou ook aan de start?

Doe je op zondag 8 september ook (weer) mee aan de Menzis Singelloop (8 km)? Iedere tweede zondag van september bruist het van de hardlopers op de Enschedese singels. Eén keer per jaar zijn ze autovrij en heb jij vrijbaan! Of je nu die doorgewinterde hardloper bent of net begint aan je hardloopavontuur, dit rondje over de singels is voor iedereen!

Feest op hardloopschoenen

Stel je voor: een lekker ochtendzonnetje in het Volkspark en duizenden enthousiaste lopers die zich opmaken voor de start van hun afstand, net als jij! De route voert je over de 10 Enschedese singels en langs een aantal iconische en toffe gebouwen, zoals de Oude Ambachtsschool, Rijksmuseum Twenthe en de wijk Pathmos. Niet alleen al die supporters langs de route zorgen voor gezelligheid. Ook de bands en DJ’s die je iedere 500 m tegenkomt maken er met fijne beats een feestje van. Dit is niet zomaar een hardloopwedstrijd; dit is een feest op hardloopschoenen!

Pak die high fives!

Na 8 kilometer wachten aan de finish in het Volkspark je medaille, je fans en nog meer gezelligheid op je. En zéker weten ook een gevoel van trots. Dans je loopbenen los op live-muziek, deel je hardloopverhalen met andere deelnemers en geniet van een lekker hapje of drankje. In de tussentijd kunnen je kinderen lekker sporten en bewegen in de Sportzone en Kidszone!

Bij de Singelloop Enschede draait het niet alleen om de wedstrijd, maar ook om het vieren van een mooie hardloopfeestje en jouw prestatie.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Inschrijven voor de Menzis Singelloop (8 km) kan tot en met zondag 1 september.

Sta ik al ingeschreven?
Weet je niet zeker of je je al ingeschreven hebt? Ga dan naar inschrijven.nl en controleer hier je inschrijving.

Kan ik na-inschrijven?
Nee, na-inschrijven is helaas niet mogelijk.

Overige deadlines inschrijven

 • Koopmans Dubbele Singelloop: t/m 1 september
 • Mazars Bedrijvenloop: t/m 30 augustus
 • Kidsrun: 
     -> met speciale scholenlink t/m woensdag 4 september, 18:00 uur
     -> regulier (individueel) t/m vrijdag 6 september, 18:00 uur

  Let op: vol = vol. Is het maximale aantal inschrijvingen eerder bereikt dan bovenstaande data dan sluit de inschrijving eerder.

Recreant

 • 5 Engelse Mijl (8 km) € 17,50
 • 10 Engelse Mijl (16 km) € 19,50

Wedstrijdloper (licentie Atletiekunie)

 • 5 Engelse Mijl (8 km) € 17,50
 • 10 Engelse Mijl (16 km) € 19,50

10:20 Koopmans Dubbele Singelloop (16 km)
10:20 Mazars Bedrijvenloop (16 km)
11:00
 Menzis Singelloop (8 km)
11:00 Mazars Bedrijvenloop (8 km)
12:50 Kidsrun groep 1 + 2
13:10 Kidsrun groep 3 + 4
13:30 Kidsrun groep 5 + 6
13:50 Kidsrun groep 7 + 8

Je kunt deelnemen als recreant of wedstrijdloper. Heb je geen wedstrijdlicentie van de Atletiekunie dan neem je deel als recreant.

Wedstrijd – Mannen

 • Senioren
 • M40
 • M50
 • Junioren <20 (NIEUW!)

Wedstrijd – Vrouwen*

 • Senioren
 • Junioren <20 (NIEUW!)

*I.v.m. een gering aantal vrouwen dat deelneemt aan de wedstrijd is hier sprake van twee categorieën.

Uiterlijk 18 augustus ingeschreven?
Heb je je uiterlijk zondag 18 augustus ingeschreven dan krijg je je startnummer thuisgestuurd. Je startnummer wordt in de week voorafgaand aan de Singelloop per post verstuurd naar het adres dat je bij je inschrijving hebt ingevuld. Ben je in de tussentijd verhuisd? Geef je nieuwe adresgegevens per mail door: [email protected]

Inschrijvingen vanaf 19 augustus
Heb je je 19 augustus of later ingeschreven dan ligt je startnummer tijdens het Singelloop-weekend in het Volkspark voor je klaar.

Zaterdag 7 september: 13:00 – 17:00 uur
Zondag 8 september: 09:00 – 30 minuten voor de start

Wij raden je aan op zaterdag 7 september te komen om eventuele wachttijden voor de start te vermijden!

Let op: deelnemers aan de bedrijvenloop en kidsrun ingeschreven via de link voor scholen zijn hierop een uitzondering. Bekijk hiervoor de Praktische Informatie op de betreffende pagina’s.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bij inschrijving geef je je verwachte eindtijd op. Op basis hiervan word je ingedeeld in startvak A, B, C, D of W (wedstrijdvak). De letter van jouw startvak staat op je startnummer gedrukt.

De startvakken zijn ruim opgezet en worden één voor één geopend. We maken gebruik van een zandloperstart, zodat je de ruimte krijgt om snel in je eigen tempo te lopen.

Bij de Menzis-boog start je jouw favoriete hardlooprondje!

Het parcours is geheel verhard. Je loopt met de klok mee over de binnenzijde van de Enschedese singels: van de Tubantiasingel naar de Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en de Volksparksingel.

Het ‘vals plat’ maakt dat het een verraderlijk parcours is: het lijkt vlak, maar er zitten een aantal lichte stijgingen en dalingen in.

Water- en fruitposten
Onderweg kom je om de twee kilometer een waterpost tegen. Hier wordt uitsluitend water aangeboden, geen sportdrank. De verzorgingsposten zijn duidelijk herkenbaar door spandoeken over de weg. Bij iedere waterpost staan meerdere kramen achter elkaar.

Tip: stop niet direct bij de eerste tafel, maar loop door naar de tweede of derde tafel en voorkom een wegopstopping.

In de uitloopstraat in het Volkspark ontvang je naast water ook een dorstlesser en fruit.

Omkleden en douchen
Dit kan in de Pathmoshal (Veilingstraat 20, 7513 CZ Enschede). Deze sporthal ligt tegenover het Volkspark, aan de kant van de Volksparksingel en is op loopafstand van start/finish.

Toiletten
Er worden ruim voldoende toiletunits bij start en finish in het Volkspark geplaatst.

Bagage afgeven
Op de wedstrijddag kun je je bagage afgeven. De plek hiervoor is duidelijk zichtbaar in het Volkspark. Aan je startnummer zit een bagagelabel dat overeenkomt met je startnummer. Je bevestigt het label aan je bagage en haalt je tas na de finish op vertoning van je startnummer weer op.

Sportmassage
Sportverzorging Oost-Nederland verzorgt massages in het Volkspark. De massagetent is in het Singelloop-weekend goed herkenbaar.

EHBO
EHBO Enschede is aanwezig tijdens de Singelloop. De EHBO-tenten in het Volkspark zijn te herkennen aan de EHBO-vlaggen.

AED’s worden geleverd door Twente Hart Safe. De AED’s zijn zowel op het parcours als ook bij de EHBO in het Volkspark aanwezig.

In je startnummer zit een chip voor elektronische tijdregistratie verwerkt. Zorg ervoor dat je je startnummer op je borst bevestigt, niet op je rug.

Je eindtijd wordt gebaseerd op basis van je nettotijd: de tijdregistratie start op het moment dat jij over de startlijn loopt en stopt als je de finish passeert.

De uitslagen vind je dezelfde dag nog op onze website, op www.uitslagen.nl en via de uitslagenpagina van MyLaps.

Natuurlijk ontvang je na de finish die welverdiende en mooie Singelloop-medaille!

Medaille graveren
Bij inschrijving tot en met 16 augustus kun je aanvinken dat je voor € 7,00 extra je medaille wil laten graveren. Op je startnummer staat dan een symbool gedrukt, waarmee je kunt aantonen dat je hiervoor betaald hebt.

Heb je medaille graveren niet bij inschrijving aangegeven, maar wil je dit op 8 september alsnog? Geen probleem. Je kunt dit ook ter plekke nog beslissen! Je betaalt dan € 9,00.

WAT IS HET
PARCOURS?

WAT ZIJN DE
STARTTIJDEN?

WAT IS MIJN
EINDTIJD?

WAAR STAAN DE
FOTO'S?

Deelnemen

Deelnemen

Informatie

Informatie

Over ons

Over ons