Zondag
8 September 2024

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk onze FAQ’s per categorie!

KIDSRUN

Goedkoper inschrijven met inschrijflink voor basisscholen
Via de deelnemende Enschedese basisscholen kunnen kinderen voor € 1,50 inschrijven. Na de zomervakantie ontvangen basisschoolkinderen via de deelnemende scholen een flyer met daarop een speciale inschrijflink en kortingscode. Sommige scholen communiceren de code ook via hun nieuwsbrief voor en/of na de zomervakantie.

Deadline inschrijven met scholenlink
Woensdag 4 september om 18:00 uur, tenzij het maximale aantal deelnemers eerder is bereikt. Dan sluit de inschrijving eerder.

Individueel inschrijven (zonder inschrijflink voor basisscholen)
Ontvang je geen flyer met speciale inschrijflink voor scholen dan kun je natuurlijk nog steeds meedoen! Je schrijft je dan individueel in. De kosten hiervoor bedragen € 3,00.

Deadline inschrijven individueel
Vijdag 6 september om 18:00 uur, tenzij het maximale aantal deelnemers eerder is bereikt. Dan sluit de inschrijving eerder.

Kan ik mijn kind na-inschrijven?
Nee, na-inschrijving is helaas niet mogelijk.

10:20 Koopmans Dubbele Singelloop (16 km)
10:20 Mazars Bedrijvenloop (16 km)
11:00 Menzis Singelloop (8 km)
11:00 Mazars Bedrijvenloop (8 km)
12:30 Gezamenlijke warming up Kidsrun
12:50 Kidsrun groep 1 + 2
13:10 Kidsrun groep 3 + 4
13:30 Kidsrun groep 5 + 6
13:50 Kidsrun groep 7 + 8

Om 12:30 uur is er een gezamenlijke warming-up voor alle kinderen van de verschillende kidsruns. De plek van de warming up is op 8 september duidelijk aangegeven op het evenemententerrein.

Ophalen kinderen aan einde uitloopstraat
Na de finish kun je je kind(eren) opvangen aan het einde van de uitloopstraat. Dit is een met hekken afgesloten straat, waar alle kinderen doorheen lopen. Ze ontvangen hier hun medaille, water en fruit. Aan het einde van deze uitloopstraat kunnen kinderen worden opgehaald.

Het is niet toegestaan de uitloopstraat te betreden om kinderen tegemoet te lopen.

Tip: spreek met je kind(eren) af waar je gaat staan om je kind op te halen en noteer voor de zekerheid je telefoonnummer op de achterzijde van het startnummer!

Ingeschreven met speciale link voor Enschedese basisscholen?
Jouw kind(eren) ontvangen dan via school hun startnummer in de week van de Singelloop.

Individueel ingeschreven (niet via school) tot en met 16 augustus?
Kinderen die zich uiterlijk 16 augustus individueel hebben ingeschreven (niet via school) krijgen het startnummer thuisgestuurd. Het startnummer wordt in de week van de Singelloop per post verstuurd naar het adres dat is ingevuld bij de inschrijving.

Individueel ingeschreven (niet via school) op 17 augustus of later?
Kinderen die zich op 17 augustus of later individueel (niet via school) hebben ingeschreven, kunnen hun startnummer tijdens het Singelloop-weekend ophalen in het Volkspark:

Zaterdag 7 september: 13:00 – 17:00 uur
Zondag 8 september: 09:00 – 30 minuten voor de start

Wij raden je aan op zaterdag 7 september te komen om eventuele wachttijden voor de start te vermijden!

Natuurlijk ligt er voor alle kinderen na de finish die welverdiende en mooie Singelloop-medaille klaar!

Medaille graveren
Bij inschrijving tot en met 16 augustus kun je aanvinken dat je voor € 7,00 extra je medaille wil laten graveren. Op je startnummer staat dan een symbool gedrukt, waarmee je kunt aantonen dat je hiervoor betaald hebt.

Heb je medaille graveren niet bij inschrijving aangegeven, maar wil je dit op 8 september alsnog? Geen probleem. Je kunt dit ook ter plekke nog beslissen! Je betaalt dan € 9,00.

Vanaf de start bij de Menzis-boog lopen de kinderen richting Loetje. Ze gaan vervolgens linksaf de Parkweg op. Via de Parkweg en Volksparksingel sprinten deze kleine snelheidsduivels weer het Volkspark in waar ze na 850 m finishen!

Waar kan ik aanmoedigen?
Aanmoedigen kan langs de Parkweg en Volksparksingel of in het Volkspark, bijvoorbeeld op de tribunes in de Fanzone.

FILL

Bij de kidsrun voor de onderbouw (groep 1 + 2 en groep 3 + 4) mag per kind maximaal 1 ouder/verzorger meelopen. De veiligheid van de kinderen is van groot belang; daarom is het niet toegestaan met meer dan 1 ouder/verzorger een kind te begeleiden. Hou hier dus rekening mee!

Let op: loop je met je kind uit de onderbouw mee dan nemen jullie achter in het startvak plaats. Geef kinderen die zonder ouder rennen de ruimte. Zij starten vooraan!

Na de finish kun je je kind(eren) opvangen aan het einde van de uitloopstraat. Dit is een met hekken afgesloten straat, waar alle kinderen doorheen lopen. Ze ontvangen hier hun medaille, water en fruit.

Het is niet toegestaan de uitloopstraat te betreden om kinderen tegemoet te lopen.

Tip: spreek met je kind(eren) af waar je gaat staan om je kind op te halen en noteer voor de zekerheid je telefoonnummer op de achterzijde van het startnummer!

Springkussens, klimwand en meer
Klaar met rennen? Dan is het tijd om te spelen! In de Kidszone vind je springkussens, stormbanen, een mobiele klimwand, workshops cardio drums en nog veel meer leuke activiteiten! Het Fit & Fun Team, FC Twente KidsClub en de YoungReds zijn er natuurlijk ook weer bij!

Ontdek een nieuwe sport!
In de Sportzone maak je kennis met allerlei Enschedese verenigingen, die hun aanbod presenteren. Misschien krijg je de smaak te pakken bij judo, badminton of free runnen!

Train je arm- en lachspieren
Trommelen op een skippybal? Dat kan! Somnium Music geeft meerdere supergave workshops, je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Zit de workshop vol dan schuif je gewoon aan bij de volgende. Ook Clown Gigi is weer van de partij. Als hij zijn show begint dan ontgaat je dat niet! Deze muzikale clown zingt, maakt ballonfiguren, doet theaterstukjes én kan goochelen.

Mocht je gedurende de dag vragen hebben of onverhoopt elkaar kwijtraken, ga dan naar het Informatiepunt. Kinderen die hun ouder/verzorger kwijt zijn, raden wij aan hier naartoe te komen/te laten brengen. De exacte locatie is duidelijk aangegeven in het Volkspark. Het is te herkennen aan grote spandoeken met Informatie erop.

Via de vakleerkracht gym worden de flyers met speciale scholenlink op Enschedese basisscholen verspreid. Heeft jouw school geen flyers ontvangen? Vraag de vakleerkracht of directie om contact met ons op te nemen via: [email protected].

SINGELLOOP

Inschrijven voor de Menzis Singelloop (8 km) kan tot en met zondag 1 september.

Sta ik al ingeschreven?
Weet je niet zeker of je je al ingeschreven hebt? Ga dan naar inschrijven.nl en controleer hier je inschrijving.

Kan ik na-inschrijven?
Nee, na-inschrijven is helaas niet mogelijk.

Overige deadlines inschrijven

 • Koopmans Dubbele Singelloop: t/m 1 september
 • Mazars Bedrijvenloop: t/m 30 augustus
 • Kidsrun: 
     -> met speciale scholenlink t/m woensdag 4 september, 18:00 uur
     -> regulier (individueel) t/m vrijdag 6 september, 18:00 uur

Let op: vol = vol. Is het maximale aantal inschrijvingen eerder bereikt dan bovenstaande data dan sluit de inschrijving eerder.

Recreant

 • 5 Engelse Mijl (8 km) € 17,50
 • 10 Engelse Mijl (16 km) € 19,50

Wedstrijdloper (licentie Atletiekunie)

 • 5 Engelse Mijl (8 km) € 17,50
 • 10 Engelse Mijl (16 km) € 19,50

10:20 Koopmans Dubbele Singelloop (16 km)
10:20 Mazars Bedrijvenloop (16 km)
11:00
 Menzis Singelloop (8 km)
11:00 Mazars Bedrijvenloop (8 km)
12:50 Kidsrun groep 1 + 2
13:10 Kidsrun groep 3 + 4
13:30 Kidsrun groep 5 + 6
13:50 Kidsrun groep 7 + 8

Je kunt deelnemen als recreant of wedstrijdloper. Heb je geen wedstrijdlicentie van de Atletiekunie dan neem je deel als recreant.

Wedstrijd – Mannen

 • Senioren
 • M40
 • M50
 • Junioren <20 (NIEUW!)

Wedstrijd – Vrouwen*

 • Senioren
 • Junioren <20 (NIEUW!)

*I.v.m. een gering aantal vrouwen dat deelneemt aan de wedstrijd is hier sprake van twee categorieën.

Uiterlijk 18 augustus ingeschreven?
Heb je je uiterlijk zondag 18 augustus ingeschreven dan krijg je je startnummer thuisgestuurd. Je startnummer wordt in de week voorafgaand aan de Singelloop per post verstuurd naar het adres dat je bij je inschrijving hebt ingevuld. Ben je in de tussentijd verhuisd? Geef je nieuwe adresgegevens tijdig per mail door: [email protected]

Inschrijvingen vanaf 19 augustus
Heb je je 19 augustus of later ingeschreven dan ligt je startnummer tijdens het Singelloop-weekend in het Volkspark voor je klaar.

Zaterdag 7 september: 13:00 – 17:00 uur
Zondag 8 september: 09:00 – 30 minuten voor de start

Wij raden je aan op zaterdag 7 september te komen om eventuele wachttijden voor de start te vermijden!

Let op: deelnemers aan de bedrijvenloop en kidsrun ingeschreven via de link voor scholen zijn hierop een uitzondering. Bekijk hiervoor de Praktische Informatie op de betreffende pagina’s.

FILL

Bij inschrijving geef je je verwachte eindtijd op. Op basis hiervan word je ingedeeld in startvak A, B, C, D of W (wedstrijdvak). De letter van jouw startvak staat op je startnummer gedrukt.

De startvakken zijn ruim opgezet en worden één voor één geopend. We maken gebruik van een zandloperstart, zodat je de ruimte krijgt om snel in je eigen tempo te lopen.

Bij de Menzis-boog start je jouw favoriete hardlooprondje!

Het parcours is geheel verhard. Je loopt met de klok mee twee rondes over de binnenzijde van de Enschedese singels: van de Tubantiasingel naar de Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en de Volksparksingel.

Het ‘vals plat’ maakt dat het een verraderlijk parcours is: het lijkt vlak, maar er zitten een aantal lichte stijgingen en dalingen in.

Water- en fruitposten
Onderweg kom je om de twee kilometer een waterpost tegen. Hier wordt uitsluitend water aangeboden, geen sportdrank. De verzorgingsposten zijn duidelijk herkenbaar door spandoeken over de weg. Bij iedere waterpost staan meerdere kramen achter elkaar.

Tip: stop niet direct bij de eerste tafel, maar loop door naar de tweede of derde tafel en voorkom een wegopstopping.

In de uitloopstraat in het Volkspark ontvang je naast water ook een dorstlesser en fruit.

Omkleden en douchen
Dit kan in de Pathmoshal (Veilingstraat 20, 7513 CZ Enschede). Deze sporthal ligt tegenover het Volkspark, aan de kant van de Volksparksingel en is op loopafstand van start/finish.

Toiletten
Er worden ruim voldoende toiletunits bij start en finish in het Volkspark geplaatst.

Bagage afgeven
Op de wedstrijddag kun je je bagage afgeven. De plek hiervoor is duidelijk zichtbaar in het Volkspark. Aan je startnummer zit een bagagelabel dat overeenkomt met je startnummer. Je bevestigt het label aan je bagage en haalt je tas na de finish op vertoning van je startnummer weer op.

Sportmassage
Sportverzorging Oost-Nederland verzorgt massages in het Volkspark. De massagetent is in het Singelloop-weekend goed herkenbaar.

EHBO
EHBO Enschede is aanwezig tijdens de Singelloop. De EHBO-tenten in het Volkspark zijn te herkennen aan de EHBO-vlaggen.

AED’s worden geleverd door Twente Hart Safe. De AED’s zijn zowel op het parcours als ook bij de EHBO in het Volkspark aanwezig.

In je startnummer zit een chip voor elektronische tijdregistratie verwerkt. Zorg ervoor dat je je startnummer op je borst bevestigt, niet op je rug.

Je eindtijd wordt gebaseerd op basis van je nettotijd: de tijdregistratie start op het moment dat jij over de startlijn loopt en stopt als je de finish passeert.

De uitslagen vind je dezelfde dag nog op onze website, op www.uitslagen.nl en via de uitslagenpagina van MyLaps.

Natuurlijk ontvang je na de finish die welverdiende en mooie Singelloop-medaille!

Medaille graveren
Bij inschrijving tot en met 16 augustus kun je aanvinken dat je voor € 7,00 extra je medaille wil laten graveren. Op je startnummer staat dan een symbool gedrukt, waarmee je kunt aantonen dat je hiervoor betaald hebt.

Heb je medaille graveren niet bij inschrijving aangegeven, maar wil je dit op 8 september alsnog? Geen probleem. Je kunt dit ook ter plekke nog beslissen! Je betaalt dan € 9,00.

DUBBELE SINGELLOOP

Inschrijven voor de Koopmans Dubbele Singelloop (16 km) kan tot en met zondag 1 september.

Sta ik al ingeschreven?
Weet je niet zeker of je je al ingeschreven hebt? Ga dan naar inschrijven.nl en controleer hier je inschrijving.

Kan ik na-inschrijven?
Nee, na-inschrijven is helaas niet mogelijk.

Overige deadlines inschrijven

 • Menzis Singelloop: t/m 1 september
 • Mazars Bedrijvenloop: t/m 30 augustus
 • Kidsrun: 
     -> met speciale scholenlink t/m woensdag 4 september, 18:00 uur
     -> regulier (individueel) t/m vrijdag 6 september, 18:00 uur

Let op: vol = vol. Is het maximale aantal inschrijvingen eerder bereikt dan bovenstaande data dan sluit de inschrijving eerder.

Recreant

 • 5 Engelse Mijl (8 km) € 17,50
 • 10 Engelse Mijl (16 km) € 19,50

Wedstrijdloper (licentie Atletiekunie)

 • 5 Engelse Mijl (8 km) € 17,50
 • 10 Engelse Mijl (16 km) € 19,50

10:20 Koopmans Dubbele Singelloop (16 km)
10:20 Mazars Bedrijvenloop (16 km)
11:00
 Menzis Singelloop (8 km)
11:00 Mazars Bedrijvenloop (8 km)
12:50 Kidsrun groep 1 + 2
13:10 Kidsrun groep 3 + 4
13:30 Kidsrun groep 5 + 6
13:50 Kidsrun groep 7 + 8

Je kunt deelnemen als recreant of wedstrijdloper. Heb je geen wedstrijdlicentie van de Atletiekunie dan neem je deel als recreant.

Wedstrijd – Mannen

 • Nummer 1, 2 en 3

Wedstrijd – Vrouwen

 • Nummer 1, 2 en 3

Uiterlijk 18 augustus ingeschreven?
Heb je je uiterlijk zondag 18 augustus ingeschreven dan krijg je je startnummer thuisgestuurd. Je startnummer wordt in de week voorafgaand aan de Singelloop per post verstuurd naar het adres dat je bij je inschrijving hebt ingevuld. Ben je in de tussentijd verhuisd? Geef je nieuwe adresgegevens tijdig per mail door: [email protected]

Inschrijvingen vanaf 19 augustus
Heb je je 19 augustus of later ingeschreven dan ligt je startnummer tijdens het Singelloop-weekend in het Volkspark voor je klaar.

Zaterdag 7 september: 13:00 – 17:00 uur
Zondag 8 september: 09:00 – 30 minuten voor de start

Wij raden je aan op zaterdag 7 september te komen om eventuele wachttijden voor de start te vermijden!

Let op: deelnemers aan de bedrijvenloop en kidsrun ingeschreven via de link voor scholen zijn hierop een uitzondering. Bekijk hiervoor de Praktische Informatie op de betreffende pagina’s.

FILL

Bij inschrijving geef je je verwachte eindtijd op. Op basis hiervan word je ingedeeld in startvak A, B, C, D of W (wedstrijdvak). De letter van jouw startvak staat op je startnummer gedrukt.

De startvakken zijn ruim opgezet en worden één voor één geopend. We maken gebruik van een zandloperstart, zodat je de ruimte krijgt om snel in je eigen tempo te lopen.

Bij de Menzis-boog start je jouw favoriete hardlooprondje!

Het parcours is geheel verhard. Je loopt met de klok mee twee rondes over de binnenzijde van de Enschedese singels: van de Tubantiasingel naar de Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en de Volksparksingel.

Het ‘vals plat’ maakt dat het een verraderlijk parcours is: het lijkt vlak, maar er zitten een aantal lichte stijgingen en dalingen in.

Water- en fruitposten
Onderweg kom je om de twee kilometer een waterpost tegen. Hier wordt uitsluitend water aangeboden, geen sportdrank. De verzorgingsposten zijn duidelijk herkenbaar door spandoeken over de weg. Bij iedere waterpost staan meerdere kramen achter elkaar.

Tip: stop niet direct bij de eerste tafel, maar loop door naar de tweede of derde tafel en voorkom een wegopstopping.

In de uitloopstraat in het Volkspark ontvang je naast water ook een dorstlesser en fruit.

Omkleden en douchen
Dit kan in de Pathmoshal (Veilingstraat 20, 7513 CZ Enschede). Deze sporthal ligt tegenover het Volkspark, aan de kant van de Volksparksingel en is op loopafstand van start/finish.

Toiletten
Er worden ruim voldoende toiletunits bij start en finish in het Volkspark geplaatst.

Bagage afgeven
Op de wedstrijddag kun je je bagage afgeven. De plek hiervoor is duidelijk zichtbaar in het Volkspark. Aan je startnummer zit een bagagelabel dat overeenkomt met je startnummer. Je bevestigt het label aan je bagage en haalt je tas na de finish op vertoning van je startnummer weer op.

Sportmassage
Sportverzorging Oost-Nederland verzorgt massages in het Volkspark. De massagetent is in het Singelloop-weekend goed herkenbaar.

EHBO
EHBO Enschede is aanwezig tijdens de Singelloop. De EHBO-tenten in het Volkspark zijn te herkennen aan de EHBO-vlaggen.

AED’s worden geleverd door Twente Hart Safe. De AED’s zijn zowel op het parcours als ook bij de EHBO in het Volkspark aanwezig.

In je startnummer zit een chip voor elektronische tijdregistratie verwerkt. Zorg ervoor dat je je startnummer op je borst bevestigt, niet op je rug.

Je eindtijd wordt gebaseerd op basis van je nettotijd: de tijdregistratie start op het moment dat jij over de startlijn loopt en stopt als je de finish passeert.

De uitslagen vind je dezelfde dag nog op onze website, op www.uitslagen.nl en via de uitslagenpagina van MyLaps.

Natuurlijk ontvang je na de finish die welverdiende en mooie Singelloop-medaille!

Medaille graveren
Bij inschrijving tot en met 16 augustus kun je aanvinken dat je voor € 7,00 extra je medaille wil laten graveren. Op je startnummer staat dan een symbool gedrukt, waarmee je kunt aantonen dat je hiervoor betaald hebt.

Heb je medaille graveren niet bij inschrijving aangegeven, maar wil je dit op 8 september alsnog? Geen probleem. Je kunt dit ook ter plekke nog beslissen! Je betaalt dan € 9,00.

BEDRIJVENLOOP

Inschrijven voor de Mazars Bedrijvenloop kan tot en met vrijdag 30 augustus.

Na inschrijving ontvang je per mail de bevestiging en een persoonlijke code voor jullie bedrijventeam-account. Na activatie van je account vul je de overige gegevens van je team(s) in. Dit doe je uiterlijk vrijdag 30 augustus; na 30 augustus kun je zelf geen wijzigingen meer doorvoeren.

Wil je na 30 augustus nog iets wijzigen, mail dan naar [email protected]

Wedstrijdlopers met licentie Atletiekunie
Heb je een wedstrijdlicentie en wil je ook in het individuele eindklassement opgenomen worden? Schrijf je dan in met je team én mail zo snel mogelijk je licentienummer en gekozen afstand naar [email protected].

Wedstrijdlopers starten in een speciaal wedstrijdvak vooraan.

Is na-inschrijving mogelijk?
Nee, na-inschrijven is helaas niet mogelijk.

€ 269,- voor het eerste team
€ 199,- voor het tweede team
€ 159,- vanaf het derde team

Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw.

Inbegrepen

 • Startnummer met voornaam (bij inschrijving vóór 16 augustus)
 • Tijdregistratiechip op startnummer
 • Medaille
 • Medaille graveren voor ieder teamlid
 • Bedrijfslogo op bedrijvenlooppagina + doorlink naar jullie bedrijfswebsite
 • Uitslag in Mazars Bedrijvenloopklassement
 • Mooie prijzen voor de drie snelste teams
 • Bedrijventeamfoto (digitaal) per organisatie
 • Bedrijventeam- en sponsorevent
 • Eeuwige roem
 • En niet te vergeten: een hele leuke teambuilding-activiteit, trotse collega’s en het positieve effect heeft dat het behalen van gezamenlijke sportieve prestaties heeft!

Optioneel

 • Bedrijvenlooparrangement (naborrelen met je team in de sponsor- en genodigdentent). Kosten: € 19,50 p.p. (excl. btw). Deelnemende bedrijven ontvangen hiervoor een uitnodiging. Vooraf aanmelden voor het arrangement is verplicht.
 • Gratis bedrijfstraining (maximaal 8 personen) aangeboden door Team LDPT Personal Training (aanbieding geldig t/m 31 januari 2025).

10:20 Koopmans Dubbele Singelloop (16 km)
10:20 Mazars Bedrijvenloop (16 km)
11:00
 Menzis Singelloop (8 km)
11:00 Mazars Bedrijvenloop (8 km)
12:50 Kidsrun groep 1 + 2
13:10 Kidsrun groep 3 + 4
13:30 Kidsrun groep 5 + 6
13:50 Kidsrun groep 7 + 8

Meedoen kan met één of meerdere teams: een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf lopers, werkzaam bij/gelieerd aan jullie bedrijf. Per bedrijventeam is één gastloper, die geen medewerker van/gelieerd aan het jullie bedrijf is, toegestaan.

De netto-eindtijden van de drie snelste lopers per team tellen mee voor het eindklassement.

De coördinator van jullie bedrijventeam(s) ontvangt in de week voorafgaand aan de Singelloop informatie over waar en wanneer jullie startnummers met speldjes opgehaald kunnen worden (voor al jullie teams in één keer).

Je ontvangt je startnummer dus via de persoon die jullie team(s) heeft ingeschreven.

In je startnummer zit een chip voor elektronische tijdregistratie verwerkt. Zorg ervoor dat je je startnummer op je borst bevestigt, niet op je rug.

Je eindtijd wordt gebaseerd op basis van je nettotijd: de tijdregistratie start op het moment dat jij over de startlijn loopt en stopt als je de finish passeert.

De netto-eindtijden van de drie snelste lopers per team tellen mee voor het eindklassement.

De uitslagen vind je dezelfde dag nog op onze website, op www.uitslagen.nl en via de uitslagenpagina van MyLaps.

FILL

Als deelnemer aan de bedrijvenloop start je vanuit een speciaal startvak voor bedrijventeams. De letter van jouw startvak staat op je startnummer gedrukt.

De startvakken zijn ruim opgezet en worden één voor één geopend. We maken gebruik van een zandloperstart, zodat je de ruimte krijgt om snel in je eigen tempo te lopen.

Bij de Menzis-boog start je jouw favoriete hardlooprondje!

Natuurlijk ontvangt iedere finisher die welverdiende en mooie Singelloop-medaille!

Medaille graveren
Inbegrepen bij deelname aan de Mazars Bedrijvenloop is het laten graveren van je medaille met naam + eindtijd. Op je startnummer staat een symbool gedrukt, waarmee je kunt aantonen dat graveren inbegrepen is.

Het parcours is geheel verhard. Je loopt met de klok mee (twee rondes in het geval van de 10 Engelse Mijl/16 km) over de binnenzijde van de Enschedese singels: van de Tubantiasingel naar de Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en de Volksparksingel.

Het ‘vals plat’ maakt dat het een verraderlijk parcours is: het lijkt vlak, maar er zitten een aantal lichte stijgingen en dalingen in.

Heb je een wedstrijdlicentie en wil je ook in het individuele eindklassement opgenomen worden? Schrijf je dan in met je team én mail zo snel mogelijk je licentienummer en afstand naar [email protected].

Wedstrijdlopers starten in een speciaal wedstrijdvak vooraan.

Op zoek naar op maat gemaakte bedrijfsshirts of een gecertificeerde hardlooptrainer voor een bedrijfsclinic? Wij brengen je graag in contact met onze  shirtleverancier en/of clinic-trainers speciaal voor bedrijven! Stuur hiervoor een mail naar [email protected].

Water- en fruitposten
Onderweg kom je om de twee kilometer een waterpost tegen. Hier wordt uitsluitend water aangeboden, geen sportdrank. De verzorgingsposten zijn duidelijk herkenbaar door spandoeken over de weg. Bij iedere waterpost staan meerdere kramen achter elkaar.

Tip: stop niet direct bij de eerste tafel, maar loop door naar de tweede of derde tafel en voorkom een wegopstopping.

In de uitloopstraat in het Volkspark ontvang je naast water ook een dorstlesser en fruit.

Omkleden en douchen
Dit kan in de Pathmoshal (Veilingstraat 20, 7513 CZ Enschede). Deze sporthal ligt tegenover het Volkspark, aan de kant van de Volksparksingel en is op loopafstand van start/finish.

Toiletten
Er worden ruim voldoende toiletunits bij start en finish in het Volkspark geplaatst.

Bagage afgeven
Op de wedstrijddag kun je je bagage afgeven. De plek hiervoor is duidelijk zichtbaar in het Volkspark. Aan je startnummer zit een bagagelabel dat overeenkomt met je startnummer. Je bevestigt het label aan je bagage en haalt je tas na de finish op vertoning van je startnummer weer op.

Sportmassage
Sportverzorging Oost-Nederland verzorgt massages in het Volkspark. De massagetent is in het Singelloop-weekend goed herkenbaar.

EHBO
EHBO Enschede is aanwezig tijdens de Singelloop. De EHBO-tenten in het Volkspark zijn te herkennen aan de EHBO-vlaggen.

AED’s worden geleverd door Twente Hart Safe. De AED’s zijn zowel op het parcours als ook bij de EHBO in het Volkspark aanwezig.

WAT IS HET
PARCOURS?

WAT ZIJN DE
STARTTIJDEN?

WAT IS MIJN
EINDTIJD?

WAAR STAAN DE
FOTO'S?

Deelnemen

Deelnemen

Informatie

Informatie

Over ons

Over ons