Zondag
8 September 2024

Koopmans Bouwgroep

Dubbele singelloop

Verleg je grenzen!

Train je voor een (halve) marathon of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? We dagen jou uit: neem deel aan de 10 Engelse Mijl!

daag jezelf uit

Ga voor de Koopmans Dubbele Singelloop!

Grijp je hardloopschoenen, stel je doelen scherp en maak je klaar voor een nieuwe hardloopuitdaging. Schrijf je in voor de Dubbele Singelloop: de 10 Engelse Mijl (16 km)!

Heb je al vaker aan de start van de 5 Engelse Mijl gestaan en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of doe je dit najaar mee aan een halve of hele marathon? Dan is dit de perfecte wedstrijd om te kijken waar je staat.

iedere 500 m muziek!

De route voert je over de 10 Enschedese singels en langs een aantal iconische en toffe gebouwen, zoals de Oude Ambachtsschool, Rijksmuseum Twenthe en de wijk Pathmos. Niet alleen al die supporters langs de route zorgen voor gezelligheid. Ook de bands en DJ’s die je iedere 500 m tegenkomt maken er met fijne beats een feestje van. En bof jij even: je loopt niet één keer langs al die enthousiaste supporters, maar zelfs twee keer!

Een goed sfeertje en snelle eindtijden zijn gegarandeerd.

relax in het volkspark!

Na 16 kilometer wachten aan de finish niet alleen je medaille en een hoop gezelligheid in het Volkspark op je, maar zéker ook het gevoel van trots en voldoening. Je kunt nog even lekker in het park blijven hangen, want er is echt van alles te doen voor jou en je supporters! Geniet samen van een lekker hapje en drankje, van live-muziek en allerlei sportieve activiteiten in de Sportzone en Kidszone.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Inschrijven voor de Koopmans Dubbele Singelloop (16 km) kan tot en met zondag 1 september. Let op: vol = vol. Is het maximale aantal inschrijvingen eerder bereikt dan sluit de inschrijving eerder.

Sta ik al ingeschreven?
Weet je niet zeker of je je al ingeschreven hebt? Ga dan naar inschrijven.nl en controleer hier je inschrijving.

Kan ik na-inschrijven?
Nee, na-inschrijven is helaas niet mogelijk.

Overige deadlines inschrijven

 • Menzis Singelloop: t/m 1 september
 • Forvis Mazars Bedrijvenloop: t/m 30 augustus
 • Pure Energie Kidsrun: 
     -> met speciale scholenlink t/m woensdag 4 september, 18:00 uur
     -> regulier (individueel) t/m vrijdag 6 september, 18:00 uur

Let op: vol = vol. Is het maximale aantal inschrijvingen eerder bereikt dan sluit de inschrijving eerder.

Recreant

 • 5 Engelse Mijl (8 km) € 17,50
 • 10 Engelse Mijl (16 km) € 19,50

Wedstrijdloper (licentie Atletiekunie)

 • 5 Engelse Mijl (8 km) € 17,50
 • 10 Engelse Mijl (16 km) € 19,50

10:20 Koopmans Dubbele Singelloop (16 km)
10:20 Forvis Mazars Bedrijvenloop (16 km)
11:00
 Menzis Singelloop (8 km)
11:00 Forvis Mazars Bedrijvenloop (8 km)
12:50 Pure Energie Kidsrun groep 1 + 2
13:10 Pure Energie Kidsrun groep 3 + 4
13:30 Pure Energie Kidsrun groep 5 + 6
13:50 Pure Energie Kidsrun groep 7 + 8

Je kunt deelnemen als recreant of wedstrijdloper. Heb je geen wedstrijdlicentie van de Atletiekunie dan neem je deel als recreant.

Wedstrijd – Mannen

 • Nummer 1, 2 en 3

Wedstrijd – Vrouwen

 • Nummer 1, 2 en 3

Uiterlijk 10 augustus ingeschreven?
Heb je je uiterlijk zaterdag 10 augustus ingeschreven dan krijg je je startnummer thuisgestuurd*. Je startnummer wordt in de week voorafgaand aan de Singelloop per post verstuurd naar het adres dat je bij je inschrijving hebt ingevuld. Ben je in de tussentijd verhuisd? Geef je nieuwe adresgegevens tijdig per mail door: [email protected]

Inschrijvingen vanaf 11 augustus
Heb je je 11 augustus of later ingeschreven dan ligt je startnummer tijdens het Singelloop-weekend in het Volkspark voor je klaar.

Zaterdag 7 september: 13:00 – 17:00 uur
Zondag 8 september: 09:00 – 30 minuten voor de start

Wij raden je aan op zaterdag 7 september te komen om eventuele wachttijden voor de start te vermijden!

*Let op: deelnemers aan de bedrijvenloop en kidsrun ingeschreven via de link voor scholen zijn hierop een uitzondering. Bekijk hiervoor de Praktische Informatie op de betreffende pagina’s.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bij inschrijving geef je je verwachte eindtijd op. Op basis hiervan word je ingedeeld in startvak A, B, C, D of W (wedstrijdvak). De letter van jouw startvak staat op je startnummer gedrukt.

De startvakken zijn ruim opgezet en worden één voor één geopend. We maken gebruik van een zandloperstart, zodat je de ruimte krijgt om snel in je eigen tempo te lopen.

Bij de Menzis-boog start je jouw favoriete hardlooprondje!

Het parcours is geheel verhard. Je loopt met de klok mee twee rondes over de binnenzijde van de Enschedese singels: van de Tubantiasingel naar de Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en de Volksparksingel.

Het ‘vals plat’ maakt dat het een verraderlijk parcours is: het lijkt vlak, maar er zitten een aantal lichte stijgingen en dalingen in.

Water- en fruitposten
Onderweg kom je om de twee kilometer een waterpost tegen. Hier wordt uitsluitend water aangeboden, geen sportdrank. De verzorgingsposten zijn duidelijk herkenbaar door spandoeken over de weg. Bij iedere waterpost staan meerdere kramen achter elkaar.

Tip: stop niet direct bij de eerste tafel, maar loop door naar de tweede of derde tafel en voorkom een wegopstopping.

In de uitloopstraat in het Volkspark ontvang je naast water ook een dorstlesser en fruit.

Omkleden en douchen
Dit kan in de Pathmoshal (Veilingstraat 20, 7513 CZ Enschede). Deze sporthal ligt tegenover het Volkspark, aan de kant van de Volksparksingel en is op loopafstand van start/finish.

Toiletten
Er worden ruim voldoende toiletunits bij start en finish in het Volkspark geplaatst.

Bagage afgeven
Op de wedstrijddag kun je je bagage afgeven. De plek hiervoor is duidelijk zichtbaar in het Volkspark. Aan je startnummer zit een bagagelabel dat overeenkomt met je startnummer. Je bevestigt het label aan je bagage en haalt je tas na de finish op vertoning van je startnummer weer op.

Sportmassage
Sportverzorging Oost-Nederland verzorgt massages in het Volkspark. De massagetent is in het Singelloop-weekend goed herkenbaar.

EHBO
EHBO Enschede is aanwezig tijdens de Singelloop. De EHBO-tenten in het Volkspark zijn te herkennen aan de EHBO-vlaggen.

AED’s worden geleverd door Twente Hart Safe. De AED’s zijn zowel op het parcours als ook bij de EHBO in het Volkspark aanwezig.

In je startnummer zit een chip voor elektronische tijdregistratie verwerkt. Zorg ervoor dat je je startnummer op je borst bevestigt, niet op je rug.

Je eindtijd wordt gebaseerd op basis van je nettotijd: de tijdregistratie start op het moment dat jij over de startlijn loopt en stopt als je de finish passeert.

De uitslagen vind je dezelfde dag nog op onze website, op www.uitslagen.nl en via de uitslagenpagina van MyLaps.

Natuurlijk ontvang je na de finish die welverdiende en mooie Singelloop-medaille!

Medaille graveren
Bij inschrijving tot en met 10 augustus kun je aanvinken dat je voor € 7,00 extra je medaille wil laten graveren. Op je startnummer staat dan een symbool gedrukt, waarmee je kunt aantonen dat je hiervoor betaald hebt.

Heb je medaille graveren niet bij inschrijving aangegeven, maar wil je dit op 8 september alsnog? Geen probleem. Je kunt dit ook ter plekke nog beslissen! Je betaalt dan € 9,00.

WAT IS HET
PARCOURS?

WAT ZIJN DE
STARTTIJDEN?

WAT IS MIJN
EINDTIJD?

WAAR STAAN DE
FOTO'S?

Deelnemen

Deelnemen

Informatie

Informatie

Over ons

Over ons