Gecertificeerde 5 mijl

De route van de Singelloop Enschede is een door de Atletiekunie gecertificeerd parcours en dus een officiële 5 Engelse Mijl. De afstand van de Singelloop (en Bedrijvenloop) is exact 8.046,72 meter. Doordat de route officieel gecertificeerd is, kun je je gelopen tijd beter vergelijken met je eerdere tijden op een 5 mijl!

Menzis Singelloop – 5 Engelse Mijl

Het parcours van de Menzis Singelloop (en tevens de Eshuis Accountants Bedrijvenloop) is geheel verhard en gaat over de binnenzijde van de Enschedese singels. De singels zijn achtereenvolgend de Tubantiasingel, Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en de Volksparksingel. Start en finish zijn in het Volkspark aan de Parkweg. Laat je in het Volkspark en langs de singels door de vele muziekgroepen en ca. 25.000 toeschouwers aanmoedigen!

singelloop_v2

Vals plat

De Enschedese singels kennen nogal wat ‘vals plat’: het parcours lijkt horizontaal te verlopen, maar kent in werkelijkheid een aantal verraderlijke stijgingen en dalingen. Hieronder zie je waar je de hoogteverschillen kunt verwachten!

Rabobank Dubbele Mijl – 3,2 km

Is de Singelloop nog iets te ver, maar wil je wel graag aan de start staan van dit evenement? Ben je 10 jaar of ouder en is de Kidsrun (1 km) net iets te kort voor je? Of ben je een middellange afstandsloper en wil je je tijd op de Dubbele Mijl aanscherpen? Wellicht is dit dan de perfecte afstand voor jou! Ook nu zijn start en finish in het Volkspark. Het parcours gaat vanuit het Volkspark via de binnenkant van de Tubantiasingel en Boddenkampsingel naar de Kottendijk. Hier draai je om en loop je via de buitenkant van dezelfde singels terug naar het Volkspark, waar je met een kleine lus de finish bereikt.
dubbelemijl

Reggefiber Kidsrun – 1 km

De Kidsrun start net als alle andere afstanden ook in het Volkspark. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen hieraan deelnemen. De kinderen starten in vier groepen. Het parcours gaat vanuit het Volkspark via de binnenkant van de Tubantiasingel naar de kruising Schuttersveld – Tubantiasingel. Vanaf deze kruising gaat het parcours via de buitenkant van dezelfde singel weer terug naar het Volkspark. Na een extra lusje in het Volkspark bereiken de kinderen de finish.
kidsrun