Update 9 september 2016

Op onze nieuwspagina vind je de laatste belangrijke deelnemersinformatie voor zondag a.s. Klik hier en lees de info door, zodat je goed voorbereid aan de start staat.

 

De Menzis Singelloop Enschede is inmiddels uitgegroeid tot een groot hardloopevenement met 4500 deelnemers. De hoofdafstand is een door de Atletiekunie gecertificeerde 5 Engelse Mijl en is voor zowel de wedstrijdloper als ook de recreant. Alle afstanden starten en finishen in het Volkspark in Enschede. Er wordt een zandloperstart gehanteerd, waardoor deelnemers gelijkmatig verdeeld het parcours op gaan en iedereen de ruimte krijgt om snel in het eigen tempo te lopen. Het Volkspark biedt alle ruimte voor een gezellig evenement voor lopers en publiek. Voor de kinderen is er tijdens de Singelloop in het Volkspark een speciale Kids-Zone met onder andere leuke speeltoestellen.

Singelloop_preview_0029Starttijden

12:15 uur Rabobank Kidsrun groep 1 + 2
12:40 uur Rabobank Kidsrun groep 3 + 4
13:00 uur Rabobank Kidsrun groep 5 + 6
13.20 uur Rabobank Kidsrun groep 7 + 8
13:45 uur Xtrasource Dubbele Mijl
14:30 uur Menzis Singelloop (wedstrijd en recreant)
14:30 uur Eshuis Accountants Bedrijvenloop

Online inschrijven

Online inschrijven kan tot en met dinsdag 6 september via www.inschrijven.nl.

PinautomatenNa-inschrijven: uitsluitend PIN-betalingen mogelijk!

Na-inschrijven is mogelijk op 9 en 10 september bij Runnersworld Enschede (Kuiperdijk 52) en in het Volkspark op 11 september van 10:00 uur tot 45 minuten voor de start van de hoofdafstand (Singelloop) en tot 30 minuten voor de start van de Dubbele Mijl.

Uitzondering is de kidsrun: na-inschrijven in het Volkspark is hier voor alle startgroepen mogelijk tot 11:45 uur (een half uur voor de eerste start).

De na-inschrijving is in het clubgebouw van ELTC (tennisclub) aan de Volksparksingel.

Betaling na-inschrijving uitsluitend per PIN

Let op: bij na-inschrijving moet het (hogere) inschrijfgeld  direct worden voldaan. Dit kan uitsluitend gedaan worden  door te pinnen. Contant betalen is niet mogelijk! Om een goede doorstroom te kunnen garanderen, zijn er meerdere pinapparaten beschikbaar en kun je contactloos betalen!

Runnersworld I IMG_6833Ophalen startnummer

Heb je je online ingeschreven dan kun je je startnummer op vrijdag 9 en zaterdag 10 september vanaf 10:00 uur ophalen bij Runnersworld Enschede (Kuipersdijk 52). Het is natuurlijk ook mogelijk om je startnummer op zondag 11 september vanaf 10:00 uur in het Volkspark (in het clubgebouw van tennisclub ELTC aan de Volksparksingel) op te halen. Dit kan tot 15 minuten voor de start.

Tijdregistratie

Er wordt voor alle afstanden gewerkt met een elektronische tijdregistratie. De chip is verwerkt in het startnummer. De uitslagen van alle afstanden staan dezelfde dag nog op www.uitslagen.nl.

Waterposten en fruit

Tijdens de Menzis Singelloop Enschede kom je om de twee kilometer een waterpost tegen. Hier wordt uitsluitend water aangeboden, geen sportdrank. De verzorgingspost is duidelijk herkenbaar door spandoeken over de weg. Bij iedere waterpost staan meerdere kramen achter elkaar. In de uitloopstraat in het Volkspark wordt naast water en sportdrank ook fruit aangereikt.

Medaille 2016Medaille

Alle deelnemers van alle afstanden ontvangen na het passeren van de finish een mooie Singelloop-medaille.

Medisch

EHBO
Het First Aid Team Enschede (FATE) is aanwezig tijdens de Singelloop. De EHBO-tent in het Volkspark is te herkennen aan de EHBO-vlaggen.

Sportmassage
Sportverzorging Oost-Nederland verzorgt sportmassages in het Volkspark. Laat je benen los masseren, voor of na de Singelloop!

Blessurebehandeling
Last van een (beginnende) blessure? Kom gerust langs bij FysioHolland, dat met een aantal fysiotherapeuten aanwezig is.

AED’s
AED’s worden geleverd door Twente Hart Safe. De AED’s zijn zowel op het parcours als ook bij de EHBO-tent in het Volkspark aanwezig.

Kleedgelegenheid/toiletten

Op loopafstand van de start in het Volkspark is kleed- en doucheruimte aanwezig in de Pathmoshal. Er worden toiletten in het Volkspark geplaatst.

Nieuw: informatiepunt in Volkspark

Heb je gedurende de dag vragen ga dan naar het Informatiepunt. Je vindt het informatiepunt in het Singelloopdorp, midden op het pleintje. Het is te herkennen aan grote spandoeken met Informatie erop.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe nabijheid van de start:  achter Saxion op het parkeerterrein aan de Kortenaerstraat, bij de Pathmoshal en bij Menzis (parkeerterrein achter het gebouw te bereiken via woonboulevard Schuttersveld en de Hengelosestraat). De parkeerruimte in het Volkspark is niet in gebruik. Wij raden i.v.m. de drukte echter aan met het OV te reizen of op de fiets naar het Volkspark te komen. Kom je met het openbaar vervoer? De start/finish ligt ongeveer 500 meter van het bus- en treinstation van Enschede.

Categorieën

De Singelloop is zowel voor wedstrijdlopers als voor recreatielopers. Voor de wedstrijdlopers zijn er vier categorieën: mannen, mannen veteranen 40+, mannen veteranen 50+ en vrouwen alle categorieën.

Prijzenschema

Klik hier om het prijzenschema te bekijken.

Inschrijfgeld 2016

Wedstrijdloper (5 Engelse Mijl)

Lid Atletiekunie voorinschrijving € 9,50
Lid Atletiekunie na-inschrijving € 11,50

Recreant (5 Engelse Mijl)

Lid Atletiekunie voorinschrijving 5 EM € 9,50
Overige voorinschrijving 5 EM € 10,50
Lid Atletiekunie na-inschrijving 5 EM € 11,50
Overige na-inschrijving 5 EM € 12,50
Lid Atletiekunie voorinschrijving 2 EM – 3,2 km € 4,50
Overige voorinschrijving 2 EM – 3,2 km € 5,50
Lid Atletiekunie na-inschrijving 2 EM – 3,2 km € 5,50
Overige na-inschrijving 2 EM – 3,2 km € 6,50

Reglement Singelloop 2016

Download (PDF) het Reglement Singelloop 2016.

Overige wedstrijden georganiseerd door AC TION

AtletiekClub TION organiseert op zondag 9 oktober 2016 De Herfstloop Twente. Een gezellige loop vanaf de atletiekbaan aan de Geessinkweg door het prachtige buitengebied van Enschede. De afstanden zijn 8 km, 15 km, 21,1 km en een kidsrun (afhankelijk van de leeftijd 1 km of 2 km). Daarnaast kunnen nordic walkers deelnemen aan een 8 km-nordic walking parcours.

Gecertificeerde 5 Engelse Mijl

De route van de Singelloop Enschede is een door de Atletiekunie gecertificeerd parcours en dus een officiële 5 Engelse Mijl. De afstand van de Singelloop (en Bedrijvenloop) is exact 8.046,72 meter. Doordat de route officieel gecertificeerd is, kun je je gelopen tijd beter vergelijken met je eerdere tijden op een 5 mijl! Daarnaast: in het geval dat er een Nederlands record gelopen wordt, is de eindtijd een officieel Nederlands record.

Parcours 5 Engelse Mijl

Het parcours van de Menzis Singelloop (en tevens de Eshuis Accountants Bedrijvenloop) is geheel verhard en gaat over de binnenzijde van de Enschedese singels. De singels zijn achtereenvolgens de Tubantiasingel, Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en de Volksparksingel. Start en finish zijn in het Volkspark aan de Parkweg. Laat je in het Volkspark en langs de singels door de vele muziekgroepen en ca. 25.000 toeschouwers aanmoedigen!

singelloop_v2

Vals plat

De Enschedese singels kennen nogal wat ‘vals plat’: het parcours lijkt horizontaal te verlopen, maar kent in werkelijkheid een aantal verraderlijke stijgingen en dalingen. Hieronder zie je waar je de hoogteverschillen kunt verwachten!

Parcours Dubbele Mijl

De Dubbele Mijl is de perfecte loopafstand voor lopers, voor wie de Singelloop nog net iets te ver is. Daarnaast is het ook een mooie afstand voor kinderen vanaf 10 jaar voor wie de Kidsrun (1 km) net iets te kort is. En uiteraard is de Dubbele Mijl een afstand voor de getrainde middellange afstandslopers, die zijn tijd wil aanscherpen. Ook nu zijn start en finish in het Volkspark. Het parcours gaat vanuit het Volkspark via de binnenkant van de Tubantiasingel en Boddenkampsingel tot de kruising met de Deurningerstraat. Hier draai je om en loop je via de buitenkant van dezelfde singels terug naar het Volkspark, waar je met een kleine lus de finish bereikt.

Parcourswijziging Dubbele Mijl ten opzichte van voorgaande jaren

Om een nauwkeuriger parcours op de Dubbele Mijl te creëren, wordt vanaf 2016 gekeerd bij de kruising Deurningerstraat en niet zoals voorheen aan de Kottendijk.

Parcours Kidsrun

De Kidsrun voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar start net als alle andere afstanden in het Volkspark. De kinderen starten in vier groepen en worden door de organisatie vanaf het verzamelpunt naar de start begeleid. Vanaf de start maken de kinderen eerst een lus door het Volkspark, voordat ze het Volkspark verlaten (rechtsaf naar de Volksparksingel). Via de Volksparksingel en de Parkweg keren de kinderen terug naar het Volkspark, waar ze opnieuw een kleine lus maken, voordat ze de finish bereiken.

Parcourswijziging Kidsrun ten opzichte van voorgaande jaren

In 2016 verlaten de kinderen voor het eerst via de Volksparksingel het Volkspark en draaien ze via de Parkweg direct weer het Volkspark in. Dit is anders dan in voorgaande jaren!