Zondag
8 September 2024

Nieuws

Mis niets over de Singelloop, lees al ons nieuws!

Vrouw geeft high five bij finish Singelloop Enschede

20 maart 2024

Inschrijving Singelloop opent 20 april

Binnenkort is het weer zover: op zaterdag 20 april opent de inschrijving voor de Singelloop 2024! Doe ook mee en vier op zondag 8 september samen met ons hét hardloopfeestje van het jaar. Start en finish van het gezelligste rondje van Enschede is in het jarige Volkspark, waar weer van alles te doen is voor jou en je supporters. Wat dacht je van leuke sportieve activiteiten voor kinderen, of het eten en drinken van een lekker hapje en drankje na je race mét livemuziek in het park?

De inschrijving opent traditiegetrouw in het Enschede Marathon-weekend. Vanaf zaterdag 20 april kun je inschrijven voor de Singelloop (5 EM/8 km), de Dubbele Singelloop (10 EM/16 km), de Bedrijvenloop (5 EM/8 km) en de Kidsrun (850 m). Zien we jou ook aan de start?

27 december 2023

Begin 2024 goed, begin met hardlopen

Heb jij je voorgenomen eindelijk te gaan hardlopen in 2024? Dan is dit je kans! Op zaterdag 6 januari start atletiekvereniging AC TION met een nieuwe Start to Run-groep. Kom je net terug van een blessure? Ook dan is Start to Run iets voor jou!

 
Wat is Start to Run?
Start to Run is een hardloopcursus van de Atletiekunie. Hierbij leer je van een professionele trainer in zeven weken op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish-loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep train je hier naartoe.  
Wat leer je tijdens Start to Run?
Een les duurt ongeveer anderhalf uur, maar wees gerust: je loopt niet anderhalf uur hard. De les wordt onderverdeeld in een stukje theorie, een uitgebreide warming up en loopoefeningen. Dan begint de kerntraining pas en die sluit je weer af met een cooling down. Je oefent en leert dus ook de juiste loophouding en -techniek. Je krijgt handige informatie over hardloopschoenen, -kleding, -voeding en -drankjes. En de trainer helpt je op weg met je schema, zodat je doordeweeks zelf kunt lopen. Of met één van je nieuwe hardloopmaatjes. Natuurlijk kun je in je eentje beginnen met hardlopen, maar samen is het zoveel leuker en makkelijker!  
Wat krijg je voor de Start to Run-cursus?
Fit of niet: je kunt altijd meedoen! Deelnemen aan de Start to Run hardloopcursus kost € 52,50. Hiervoor krijg je: 1. 6 Weken looptraining van een professionele looptrainer 2. Gebruik van de superhandige audiocoach voor je huiswerktrainingen 3. Een magazine met alle ins en outs over beginnen met hardlopen 4. Deelname aan de Start to the Finish-loop (7e les) 5. Een dik verdiende medaille  
En wat levert Start to Run jou op?
Hardlopen helpt je gezond en fit te worden én te blijven. Daarbij: hardlopen doe je waar, wanneer en met wie jij wilt. En stel je eens voor hoe trots en goed jij je voelt na die weken! Na 6 weken:
  • Loop jij 25 minuten aaneengesloten
  • Ken je jouw tempo
  • Heb je de juiste loophouding en -techniek
  • Voel je je fitter en gezonder
  • Ben je (nog) beter op gewicht
  • Heb je loopmaatjes
  • Kun je alleen verder (maar dat kan dus ook samen!)
 
Schrijf je in!
Klik hier voor meer informatie of neem contact op met trainster Enith Bouwmeesters: [email protected]

20 december 2023

Cheque voor G-atletiek AC TION ’48

Dit jaar stonden er voor het eerst meerdere deelnemers met een visuele beperking samen met hun buddy aan de start. In aanloop naar de Singelloop trainden ze enthousiast bij AtletiekClub TION in Enschede. Om de G-atletiek verder te brengen sloegen Bravo Beveiliging en Daniels Tandheelkunde de handen ineen; met maar liefst 119 lopers namen ze op 10 september deel aan de Singelloop. In samenwerking met Connecci haalden ze € 2000,00 op voor de G-atletiek bij AtletiekClub TION. Het bedrag werd onlangs overhandigd aan het bestuur van de vereniging.

AC TION ’48 heeft een eigen G-sport trainster en wil de G-atletiek verder uitbreiden. Ben jij of ken jij geïnteresseerde G-sporters, die onder begeleiding bij AC TION ’48 willen trainen? Stuur dan vrijblijvend een mail naar [email protected].

V.l.n.r.: Cindy Achterberg (Connecci), André Kerver (Running Blind-loper), Jan Davids (voorzitter AC TION ’48), Harry Loof (algemeen bestuurslid AC TION ’48), Shamiram Yilmaz (Daniels Tandheelkunde) en René Bouman (Bravo Beveiliging).

 

18 december 2023

27 Januari: uitbreiding Singelloop voedselbos

Binnenkort steken we de armen weer uit de mouwen en gaat de schop in de grond. We breiden het Singelloop voedselbos verder uit! In 2022 hebben we in Boekelo (gemeente Enschede) het allereerste Singelloop voedselbos gepland. We plantten allerlei soorten bomen: van appels tot kaki’s, van pruimen tot walnoten, van peren tot uiensoepbomen. Dit jaar komen er nieuwe bomen en struiken bij!

Op zaterdag 27 januari planten we de nieuwe (fruit)bomen aan. Wil je een handje helpen? Stuur dan een mail naar [email protected] en meld je aan. Wij zorgen voor het materiaal, koffie/broodjes en wat lekkers, jij voor een bak extra energie. We kijken uit naar je reactie!

15 september 2023

Aftermovie 2023

Stond jij ook aan de start van een van de afstanden van de Singelloop? Of stond jij met een waterpistool, tuinslang of sproeier langs de singels en heb je je longen uit je lijf geschreeuwd bij het aanmoedigen van je familie en vrienden? Bekijk de aftermovie en misschien zie jij jezelf wel terug! Met alle activiteiten in de Kidszone, Sportzone én de livemuziek op de singels en in het Volkspark was het ouderwets gezellig. Zoals het hoort bij de Singelloop!

10 september 2023

Ook aangepaste Singelloop is hardloopfeest

Het ging allemaal wat langzamer door de hoge temperaturen, maar ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen stonden zondag 10 september toch 4500 deelnemers aan de start van de Menzis Singelloop Enschede. Het warme asfalt weerhield hen er niet van te genieten van een zomers hardloopfeestje.

De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Yannick Michiels. Hij finishte in een tijd van 24:25 minuten en liet daarmee de regionale topatleten Niels te Pas (24:42 minuten) en Gert-Jan Wassink (24:54) achter zich. Bij de dames was het Fatima El Iddrissi (Marokko) die als eerste over de streep kwam. Ze finishte in 27:56 minuten. De nummers twee en drie, Ellen van de Kolk (29:56 minuten) en Jony Heerink (30:31 minuten), volgden ruim daarachter.

Michiels: “Gisteren liep ik nog de KrampRun in Varsseveld en de temperatuur was toen ook behoorlijk extreem natuurlijk. Daarbij komt dat twee weken geleden ons zoontje is geboren en de nachten nogal gebroken zijn. Ik ben dus niet fris, maar het ging beter dan gisteren. Het tempo lag goed en Niels (te Pas, red.) bleef goed bij, maar uiteindelijk kon ik het afmaken. Het is geen supersnelle tijd, maar ik heb bij deze temperatuur wel comfortabel gelopen. Precies 10 jaar na mijn eerste Singelloop Enschede, die ik ook direct won, win ik hem weer. Fantastisch!”

Niels te Pas: “Mooi en warm, dat was het. En ondanks de warmte was er zoals altijd weer veel publiek. Het tempo lag wat lager dan de vorige jaren, maar dat is logisch bij deze temperaturen. De strijd was er niet minder om.”

Feestje op de singels en in het Volkspark
Dat het warm was zag je overal terug. Langs de singels ontstonden spontaan extra punten ter verkoeling, los van de vier waterposten die de organisatie al had georganiseerd. Veel singelbewoners rolden tuinslangen en sproeiers uit. Jaarlijks vieren ook zij een feestje voor de huisdeur, bemannen ze waterposten of voorzien de muziekpunten van stroom. Het zorgt voor saamhorigheid onder buurtbewoners. Vooral bij de 16 muziekpunten onderweg komen mensen graag samen. Het is er gezellig. En ook in het Volkspark was het druk, ondanks de warmte. Van de extra watertappunten in het park werd veelvuldig gebruikgemaakt. Het was een dorstige zondag. Geen ernstige incidenten Marc Woesthuis, voorzitter Singelloop Enschede: “Het was ontzettend warm, zeker op het asfalt onderweg. We zijn blij dat we de Singelloop in aangepaste vorm hebben kunnen organiseren. Natuurlijk was dat niet naar ieders wens, maar we hebben bij deze weersomstandigheden een verantwoord hardloopfeest neergezet. Door de medische opschaling hadden we voldoende capaciteit om de incidenten op te vangen. Neemt natuurlijk niet weg dat we ernaar uitkijken om volgend jaar weer gewoon een normale editie te kunnen organiseren, inclusief de 10 Engelse Mijl die we vandaag na 15 jaar weer hadden willen introduceren.”

Singelloop zet jong en oud in beweging
Opvallend waren de ruim 1600 kinderen en meer dan 200 bedrijventeams die zich inschreven voor de Singelloop. Woesthuis: “De bewustwording dat bewegen – en vooral ook samen bewegen – echt leuk én goed voor je gezondheid is, lijkt steeds groter te worden. Bedrijven willen duurzaam inzetbare medewerkers en zijn steeds meer met vitaliteit bezig. En voor kinderen is rennen met vriendjes en vriendinnetjes, aangemoedigd worden door opa’s en oma’s, ooms en tantes, een ervaring die ze nooit meer vergeten. We planten een zaadje en hopelijk leidt dat er op latere leeftijd toe dat de kinderen van nu dan nog steeds met plezier bewegen. Het maakt niet uit in welke vorm; dat laten wij ook zien door Enschedese sportverenigingen uit te nodigen om hun sportaanbod te tonen. De kinderen van vandaag zijn trots op hun deelname, en dat zijn wij ook.”

Inclusief evenement
Dit jaar finishten zeven running blind deelnemers – mensen met een visuele beperking – met een buddy. Daarnaast stonden ook zeven frame runners aan de start. Op een op maat gemaakte loopfiets met een borststeun en drie wielen snelden ze over het parcours. Over de finish kwamen alleen maar trotse winnaars.

Bewondering voor oudste deelnemers
Veel bewondering was er dit jaar ook voor de oudste deelnemers: Leo Gollenbeek, Christine van Pareren, Elly Sprangers en Gerhard Hagemeijer namen de Livio Doorzettersprijs in ontvangst. In totaal namen maar liefst ruim 30 lopers deel, die de 70 jaar (ruim) gepasseerd zijn.

De organiserende atletiekvereniging AC TION ’48 kijkt terug op een geslaagde editie van de Singelloop. Op zondag 8 september 2024 vindt de 27e editie plaats.

Subsponsoren

Deelnemen

Deelnemen

Informatie

Informatie

Over ons

Over ons